Niegasnące oświetlenie środka po zamknięciu drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariondg
    Classic
    • 2013
    • 12

+1
  • kryzys554
    Drive
    • 2011
    • 45

Mam takie pytanko czy może ktoś już się nie spotkał z takim wybrykiem jak nie gaśnięcie lampki na podsufitce po zamknięciu dzwi. Jak są trzy opcjje: czasowe, brak i stałe to tylko działa czasowe i sie nie wyłącza, pozostałe dwie opcjie to brak świecenia sie lampki. Mikrostyk wykluczam bo jak otworze którekolwiek drzwi świeci się lampka na konsoli. Czy ktoś może wie co się dzieje??

Komentarz

• Northeusz
      RS
      • 2010
      • 1677
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem , ale ...
      jak masz ustawione czasowe oświetlenie, otwarte drzwi, pracuje silnik, to po zamknięciu drzwi światło gaśnie od razu. Jednak jak silnik nie pracuje i drzwi zamykasz to oświetlenie gaśnie po kilkunastu sekundach, nie wiem dokładnie po ilu, ale na pewno nie od razu. Jak zamkniesz drzwi i pikniesz pilotem to gaśnie od razu . Takie scenariusze zauważyłem u siebie. Jeśli u Ciebie jest jeszcze inaczej, to obstawiałbym jednak ten mikrostyk - on przekazuje, co się dzieje z drzwiami. Poza tym piszesz, że z trzech trybów działania oświetlenia działa tylko czasowe (chociaż nie zgodnie z oczekiwaniami), a przy stałym nie ma oświetlenia to może coś nie tak z tym przełącznikiem w podsufitce?
      Pozdrawiam
      Northeusz

Komentarz

• kryzys554
        Drive
        • 2011
        • 45

Czytaj uważnie te sprawy to dzieci wiedzą, u mnie cos nie chodzi jak potrezba i świeci się cały czas bez względu na te punkty które napisałeś

Komentarz

• Northeusz
          RS
          • 2010
          • 1677
          • Octavia I (1U2)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez kryzys554
          Czytaj uważnie te sprawy to dzieci wiedzą, u mnie cos nie chodzi jak potrezba i świeci się cały czas bez względu na te punkty które napisałeś
          Bo teraz mądre dzieci mamy, co na wszystkim się znają .
          Jak są trzy opcjje: czasowe, brak i stałe to tylko działa czasowe i sie nie wyłącza, pozostałe dwie opcjie to brak świecenia sie lampki
          Skoro przy trybie "stałym" nie działa oświetlenie i zdecydowanie wykluczasz mikrostyk to może jednak przełącznik w podsufitce?
          Pozdrawiam
          Northeusz

Komentarz

• kryzys554
            Drive
            • 2011
            • 45

Dobra ale ja zamkne drzwi na czasówce to po kilkunastu sekundach jest słychać taki pstryk że to niby ma się wyłączyć natomiast lampka mignie (micro sekundy) i świeci dalej. :idea:

Komentarz

• subyello
              Classic
              • 2010
              • 28

Moze potrzba zobaczyc cos w kostce ktora odpowiada za wylaczanie. Z tego co wynika to swiatlo sie plai, to raczej styki powinny byc OK. Mysle ze wylacznik od tego swiatelka. Nie wiem gdzie jest ale, napewno jak sie poszpera po necie to ktos da znac gdzie to mozna znalezc.
              2005 Octavia II 1.9 TDI 4x4

Komentarz

• 13karolss
                Ambiente
                • 2010
                • 199

problem tkwi w lampce podsufitce zdemontuj jo i obejrzyj dobrze u mnie kiedys tez takie fanaberie byly,okazalo sie ze jakis maly element metalowy powodowal zwarcie :/
                karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• kryzys554
                  Drive
                  • 2011
                  • 45

Sprawdziłem tą lampke, wyciągnołem z podsufitki i czysto (przetarłem jeszcze styki) i nic nadal to samo ma ktoś jeszcze jakieś pomysły wiązka byłarobiona i jest wszystko ok z nią!? :|

[ Dodano: Sob 15 Paź, 11 20:08 ]
                  I jak wie ktoś co się może dziać z tą lampką??

[ Dodano: Pon 17 Paź, 11 22:19 ]
                  I ponownie pisze bo bawiłem się i dzisiaj wyskoczyło jak Filip z konopii i zadziałało tylko na opcji stałego świecenia ( przełącznik na max w prawo) co może byc uszkodzone??

Komentarz

Pracuję...